torstai 26. syyskuuta 2013

Syksyn lämpöä.

Hyvän illan resepti on varma, ku laittaa yhteen 12 likkaa ja vuokraa kalastajamökin meren rannalta illaksi.
Pitempäänki siellä olis viihtyny! Pirtti oli iso, ja sauna oli pienempi, sisällä oli lämmin vaikka ulkona oli mahtava myrsky. Takka ei ensin vetäny mikä herätti kokemattomimmissa mökkeilijöissä lievää huolta... Onneksi mukana oli mm. tämmönen vakaa ja rauhallinen ja viisas ihminen jolla on kokemusta vetämättömistä takoista ja huolestuneista akoista. ;) ei vaan, kunnia sille kelle se kuuluu, eli savupiipulle joka vihdoin kehtas lämmetä ja vetää savut ylös ja ulos.

Mökin paikka oli Lohtajan Ohtakarissa ihana pieni kalastajakylä, jossa oli paljo värikkäitä pihlajia ja tilhejä, rantakivikkoa ja mielettömän ihana vaahtopäinen meri. Sade piiskas kameran kanssa hiippailevia tyttöjä ja tuuli meinas viiä, ulkona tunsi elävänsä! Mökillä kyllä kouluviikko katkes ja mieli virkisty.


Saunassa ei ollu mitään pieniäänisintä porukkaa. Tais kattolamput täristä pirtissäki, kun kuushenkinen saunayhtye "Heikossa hapessa" päästeli aarioita täysin palkein, innokkaan johtajan johdolla pisti pienet runoesitykset ja Saunamatkabluesit. Bluesin koreografiaan kuulu löylykauhan jatkuva kippaaminen kiukaalle, mikä aiheutti sen, että esityksen loputtua lauteilta kirmas myrskyn keskelle viis valkosta, sorjaa olentoa. Mieluummin se, kuin lauteilla lojuva läjä tukehtuneita rapuja.

Saamenkieltäki tytöt pääsi opettelemaan, lopuksi yhteislaulu suju oikeen mallikkaasti. Lauluna oli "Itgo ipmirdan" eli "Etkö ymmärrä". Tärkeintä, eli syötävää oli tarpeeksi ja meillä kaikilla oli ah, niin ihanaa!

Pietaryrtti uhmasi syksyä loistaen aurinkona vanhaa aittaa vasten.

Sisällä oli niin lämmintä ja tunnelmallista!

Kylmä tuuli, meren pauhu, yllättävä vesisade joka piirsi kaaren meren ylle. 

Maailmassa monta, on ihmeellistä asiaa.

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meikä ehti eka kommaan, MEIKÄ EHTI EKA!! Harmaan ja väsähtäneen tenttiinlukuiltani piristys oli, kun armas kämppikseni marssi työ(siis opiskelu)huoneeseemme ja ilmoitti, että Heini on laittanut blogin pystyyn. Kiitos ja kumarrus! Melkein tunnen pientä omahyväisyyttä, että saan lukea blogias (ihan kuin se ois mun ansiota mutta kuitenkin). Siis millon sää oot tollasella kalastajamökkiseikkailulla saanut olla? Minäki haluun. Ei täällä vaan oo merta eikä kalastajamökkejä. Eikä varsinkaan löylykauhabluesia. Toi teidän savupiippuepisodi kuulosti erään herra Melkkerin tapaukselta. Onneksi kumpainenkin savupiippu rupesi vetämään. P.S. Kirjota tai oo kirjottamatta usein blogias, mut käyn joka tapaukses kuikuileen täällä, vaikken aina mitään rustaiskaan ruutuun.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä onkin ootettu :) Mutta kyllähän hyvää malttaa odottaakkin. "Dasa vela mun lasihan, ahte dus mun gal berostan." nimin. Lurttunen&...

Unknown kirjoitti...

Mökki-ilta oli eilen, eli keskiviikon kunniaksi käytiin siellä. Merivesi oli suolasta ja virkistävää, kaks kertaa sukelsin aaltoihin ku pikkunorppa! Elina, sun ansiotas tää onki, ei jaksanu enää kuunnella sitä inkutusta ;)

Onko tätä ootettu Anni? En taija uskoa. :P Mutta nyt seki odottamaton odotus "palkittiin" . :D

Vantatiuka kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Tykkään varsinkin pietaryrteistä harmaata hirsiseinää vasten, jossa keltanen korostuu. Vink. vink.

Kuulostaa elämältä ja huolettomalta. Tuli jotenki tunnelma Myrskyluodon Maijasta tai Enni Mustosen uusimmasta Maitotytöstä. Ah. Siinä on sitä jotaki. Se on varmaan syksy, synkkä, värit, tunnelmalataus.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista luettavaa, todellakin kuin romaania lukisi. Aukeaa hienot näkymät sielun maisemaan ja melkein kuin kuulisi joidenkin laulavan....

Lappeerrannasta lasahtaa kirjoitti...

Sisssskot, noot kyllä hyvä! Voesiv vaan tuijotella tuota merenkaarikuvvaa, siinon jotaki käsittämätöntä. Ja noot sattunu töröttämää siellä Meren Karilla kamera kourassa, uskomatonta.
Täällä Suomen toesellaki laijalla saattas joku mökkerö löytyvä, jos sillee kiinnostas tuota Suurta Saemaata tulla kuvvaamaa... :)

Unknown kirjoitti...

Voi Laputius sun kanssas! :D Se oli kyllä ihmeellistä että just minä satuin siinä rannalla seisomaan, just sillon ko se sade tuli ja pesi rannan kivet ja minutki siinä sivussa! Kyllä se Saimaan kuvauski ois aika hienoa, jos vain olis mahista ni ai että ko tulisinki! :)

Reeta kirjoitti...

Jes, nyt saa seurata taitavan kuvaajan ja kirjottajan juttuja,ai että ma nautin :) tuo kaarikuva erityisesti aivan mahtava!!"sateen jälkeen taivahalle katsomaan jos jäät.."<3

oudes kirjoitti...

Kokonaisen kaaren kuva auttaa ymmärtämään elämää: aarre ei olekaan siellä, missä sen luulisi olevan - valossa ja kirkkaudessa. Se on tummien pilvien keskellä.

Ja niinhän se on kallehinkin aarteeni vaatimattomasti peltoon kätkettynä. Kiitos tästä ajatuksesta Heini!