perjantai 27. syyskuuta 2013

Kateellisen puhetta.

Mää oon kateellinen mettämiehille ja jahtikoirille.

Yritin oikeen keskittyä tentin lukuun, ko tuli yhtäkkiä mieleen tuo edellä mainittu asia, eikä siitä päässy yli eikä ympäri. Yhtäkkiä tajusin että linnustuskausi on alkanu, ja mieleen alko tulvimaan kuvia aiheesta.
Näin mielessäni, kuinka minäki metästyskortin omaavana tarpoisin pitkin suota isältä lainattu Jahtitakki päällä, nuhjuinen reppu olalla keikkuen, puukko vyöllä ja kuksa repun solmimisnauhassa. Välillä askel tapais pitkospuut, välillä juurakon ja rämeikön. Pyssyn piippu sojottais kohti sinistä taivasta, kaukana edessäpäin kuuluisi hanhien huuto ja mieli olisi valpas, energinen ja vapaa hämärtyvässä syksyn illassa. Voisin olla yksinki, mutta näissä mietteissä mulla olis samanhenkisiä kavereita pari mukana.
Vaikka saalista ei saisi (mun tarkkuudella tämä ois todennäköistä) iltanuotiolla olisi hyvä olla metästyskavereitten kans. Ruskapuut hehkuis tulen kajossa, uskollinen koira sais osansa makkarasta, jutut kiertelis rauhallisina ringissä. Jostain kaukaa kuuluis selviytyneiden hanhien vahingoniloinen hihitys, mutta kukaan meistä ei panis sitä pahakseen. Säästyipä niidenkin raukkojen henki, ainakin seuraaviin laukauksiin asti. Pakkikahvit kiehuis hiljalleen ja tois taianomaista tuoksua iltaan. Mieli rauhottuis vuoleskelun parissa, kesän sääsket ois hävinny ja mikään ei häirittis tätä onnea. Yötä vasten me pystytettäis teltta, kuivattais kumppareita nuotiolla ja viimein sulauduttais makuupussiin, annettais yön äänien laulaa meijät uneen.
Oi, se olis elämää!
Hirvimettäkaipuu tulee varmaan vähän myöhemmin, ensimmäisten lumien aikaan...
Mistäköhän sen kortin sais, ja jaksaiskohan sitä pyssyä kantaa.. Metästyskamppeita isällä ainaki riittäis mulleki.

Joskus käytettäis venettäki, ku metillä oltais.

Viime juhannuksena pitkospuut sai seittemän kukkaa koristeeksi, vaikka tyyny ei tuossa ollukaan.

Kahvin kans olis voimia tuovaa suklaata..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä löytyis perävarastosta metästysvaatteita! Mutta kyllä ilman sitä metästystä tuo olis parempi. ;-) Kerran nuoruudessani säikähin pahanpäiväisesti kun aukaisin autotallin oven syyspimeällä ja siellä roikkui nyljetty hirvenruho.... Meni innostus metästykseen! :-D nimim.AEMP

Unknown kirjoitti...

Just hienoa. :) Hirven nylkeminen on mielenkiintosta katottavaa! Osaispa itekki.. Oiskai tuota tietenki saanu kokeilla jos ois joskus tosissaan tingannu.. :P

Vantatiuka kirjoitti...

Kortin saa, jos saa. :D ja mehtäkavereitaki löytyy ja sullahan oli jo kamppeet. Ei muuta kuv vua mänöks... (minusta tullee sinun vakikommentoija)

Anonyymi kirjoitti...

Tästä tulee niin uus vuos mieleen. Molemmilla isin vanhat Jahti Jaktit lainassa :)
Sulla on kirjottamisen lahja < 3 Tulee hyvä mieli kun näitä lukee